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26/10/2010

Sourdough bread -pain au levain (encore :p)


Same as last time, I weight the sourdough, added a bit less than 2X liquid, 3X flour (strong white and brown).
I'm still doing it by hand (mixing 5min, rest 1h, kneading 15min). 2 loaves, one that I leave in the fridge a day or 2.
I'm also trying out different ways to give it some shape: colander, cake tin, nothing's safe in the kitchen!
The one on the right is the one that stayed in the fridge. It seems more airy...


Comme la dernière fois, j'ai pesé mon levain, ajouté un peu moins de 2X liquide , 3X farine (blanche et semi-complète).
Je continue à le préparer à la main (mélange 5min, laisser reposer 1h, pétrissage 15min). 2 pains, un qui pousse au frigo 1 ou 2 jours.
J'essaie aussi différentes options pour lui donner sa forme: passoire, moule à cake, tout y passe!
Celui de droite est celui qui est resté au frigo. Il a l'air d'être plus aéré...

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